Tudás
Haza > Tudás > Tartalom
Gomba gyógyászati érték
- May 08, 2018 -

A gombák gazdag étkezési rostokban is megtalálhatók. A rendszeres fogyasztás csökkenti a vér koleszterinszintjét, megelőzi az érelmeszesedést, és hatékonyan megelőzi agyvérzést, szívbetegséget, elhízást és cukorbetegséget. Az elmúlt években az amerikai kutatók felfedezték, hogy a shiitake gombák "béta-glükozidázt" tartalmaznak. A kísérletek kimutatták, hogy ez az anyag jelentős szerepet játszik a szervezet rákellenes hatásának megerősítésében. Ezért az emberek hívják a shiitake gomba "rákellenes újoncok". A gombák szintén ellenállnak a hideg vírusnak, mivel a gombák interferon induktort tartalmaznak, az interferon termelését indukálják a testben, zavarhatják a vírusfehérjék szintézisét, így nem képesek reprodukálni, így a szervezet immunfunkciót termel.


Az aromaanyagok elsősorban a lentinon-savak bomlásával előállított lentinonok. Ezért a gombák fontos élelmiszerek az emberi fogyasztásra, gyógynövények és fűszerek. A shiitake gomba umami összetevője egy vízben oldódó anyag egyik típusa, fő összetevői pedig a nukleinsavkomponensek, mint az 5'-guanilsav, az 5'-AMP és az 5'-UMP, amelyek mindegyike körülbelül 0,1%. Illatkomponensei elsősorban shiitake gombák, amelyeket gombák bontanak.


A gomba tartalmaz egy daganatellenes komponenst, amelynek molekulatömege 1 millió. ----- lentinan, tartalmaz lipidcsökkentő összetevőt ----- shiitake gomba túl nyers, adenin és adenin származékok gombák, gomba is tartalmaz anti-vírus összetevő ---- interferon induktor ---- kétszálú Az RNS az egyik ritka egészséges étel. A gombák nagyon magas telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, és nagy mennyiségű ergoszterolt és sterolt tartalmaznak, amelyek D-vitaminná alakíthatók, ami jó hatással van a betegség ellenállóképességének javítására és a megfázás és a kezelés megelőzésére.


A rendszeres fogyasztás jó hatással van a D-vitamin hiánya által okozott vérfoszfor és kalciummetabolizmus által okozott rohamok leküzdésére, és megakadályozhatja a különböző nyálkahártyákat és dermatitist.


A shiitake gombákban lévő lisztek megakadályozhatják az arteriosclerosist és csökkenthetik a vérnyomást. Szérum koleszterinszint-csökkentő komponenseket (C8H1104N5, C9H1103N5) szintén izoláltak shiitake gombákból.


A gombahabok nagy mennyiségű káliumsót és egyéb ásványi anyagokat tartalmaznak, és ideális tápláléknak tekintik a savas ételmérgezés megelőzésére.


A shiitake gomba szénhidrátjai között legtöbbjük hemicellulóz. A fő komponensek a mannit, trehalóz és mikózis, glükóz, pentozán és metil-pentozán.


A gombák hidegek, enyhén keserűek és hasznosak a máj és a gyomor számára. Az ókori kínai tudósok régóta rájöttek, hogy a gomba ételek hatásának javítása az agysejtek funkciója. Mint például a "Shen Nong Materia Medica", vannak nyilvántartások a csali baktériumok "növeli a bölcsesség", "puzzle". A modern orvostudomány úgy véli, hogy a gomba növekedési hatása arginin és lizin gazdag.