Tudás
Haza > Tudás > Tartalom
Yangmei gazdasági értéke
- May 08, 2018 -

Ültetési állapot

A hiányos statisztikák szerint 2001 végére a kínai vörös áfonya teljes termesztett területe körülbelül 3,2 millió mu, ami az ország teljes gyümölcsterületének 2,6% -át teszi ki.


Átfogó termelés

A Yangmei erős, könnyen művelhető, hosszú gazdasági élet, és termelési költsége jelentősen alacsonyabb, mint más gyümölcsök. Ezért "zöld vállalkozásnak" és "készpénzes tehénnek" nevezik. A Lanxiban, Zhejiang tartományban, Mayanban, Yuyao-ban és Cixi-ban található legfontosabb termőterületek, a különböző növényi, oltott palánták, mint például a művelt, általában 4-5 évig gyümölcsözőek lehetnek, 8 év után a gyümölcsidőszakban a törzsek 50-80 kg, nagy fák előállítása Legfeljebb 300 kilogramm, legfeljebb 500 kilogramm, egymás melletti ültetés átlagosan 1000 kilogramm / mu, legfeljebb 2000 kilogramm magas. A Zhejiang Xianju Dongkui Yangmei fő termőterületének fő gyümölcse, amely magas műtrágya és vízviszonyok mellett növekszik, stabilizálódhat és magas hozamot produkálhat. Általában 5-6 éves. Tíz év elteltével belép a teljes gyümölcsperiódusba, és a törzs 30-50 kilogrammot és 15-40 éveseket termel. Az átlagos fa 70-80 kilogramm, legfeljebb 350 kilogramm.


A bayberry friss gyümölcsein felül cukornádból, lekvárból, kandírozott gyümölcsből, gyümölcsléből, aszalt gyümölcsből, gyümölcsborból és egyéb ételekből állítható elő, és termékeinek hozzáadott értéke megduplázódik. Yangmei friss gyümölcsöt vagy termékeket is szállítják a Hong Kong, Szingapúr, Franciaország, Oroszország és más piacokon. Dongbu Yangmei a Hongkongi szupermarketekben akár 1 dollárért is eladja. 2000-ben Zhejiang Qingtian Dongkui Yangmeit levegővel szállították Franciaországba, és 280 kilogrammonként RMB-vel árazott.