hírek
Haza > hírek > Tartalom
Hogyan kezelik a konzerv gyümölcsöt?
- Jun 06, 2018 -

A konzervgyümölcs- feldolgozás fő technológiai folyamata a következő : nyersanyag kiválasztás → előkezelés → konzerválás → kipufogó, tömítés → sterilizálás, hűtés → hőmegőrző vizsgálat → csomagolás

◆ Nyersanyagok kiválasztása: A gyümölcs- és növényi nyersanyagok jó tápértékkel, szenzoros minőséggel, frissességgel, kártevőkkel és betegségekkel, nem mechanikai sérülésekkel járnak, de hosszú élettartamuk is van, az ehető részek nagy aránya, ezek általában a gyümölcs- és növényi nyersanyagok általános élelmiszer-feldolgozásra való felhasználására vonatkozó követelmények.

◆ Előkezelés: A gyümölcs- és növényi nyersanyagok konzerválásának előkezelési eljárása magában foglalja a nyersanyagok válogatását, mosását, hámozását, öltözködését, elfehérítését és öblítését.

◆ Konzervezés: a konzervezési módszerek mesterséges dobozokra és mechanikus dobozokra vannak felosztva. A mesterséges konzerveket leginkább húst és baromfit, vízi termékeket, gyümölcsöt, zöldséget és egyéb ömlesztett anyagokat használják. A nyersanyagok nagy különbségének köszönhetően a konzervdobozokat akkor kell kiválasztani, amikor konzervdobásra kerülnek, és megfelelően illeszkednek, és elrendezik őket a követelményeknek megfelelően. A mechanikai konzerveket általában szemcsés, pod-szerű, folyékony vagy félfolyékony termékek, például ebédlőhús, különböző dzsemek, gyümölcslevek és hasonlók konzerválására használják. A módszer jellemzője a gyors, egységes és higiénikus konzerválás.

◆ Kipufogógáz: A kipufogógáz segít megakadályozni az aerob baktériumok és az élesztők növekedését és reprodukcióját, és hasznos az élelmiszer színének, aromájának, ízének és tápanyag összetevőinek megőrzéséhez. A kipufogógáz-módszerek főként a kipufogógáz, a vákuumkipufogógáz és a gőzkibocsátás. .

◆ Tömítés: A különböző tartályokat különböző módszerekkel kell lezárni. A fém tömítése utalhat a doboz és a doboz fedélnek a tömítőgépben levő kerekének krimpelésére, hogy lehetővé tegye a tartályt és a fedelet, hogy egymáshoz gördüljenek, hogy szorosan átfedő kettős csavarodást alkossanak. A tekercs tömítéssel ellátott üvegpalackot egy krimpelő tömítési módszerrel lezárják, és a tömítőgép, az alsó lemez és a görgő présfejének működésére támaszkodik. A forgó üvegpalack 3-6 menetes menettel rendelkezik, és a sapka megfelelő számú kupakkal rendelkezik. Amikor a kupak lezárva van, a kupak karma és a szálvonal vége igazodik és meghúzva.

◆ Sterilizálás: számos mód van a konzerv sterilezésre, mint például a hő sterilizálására, a láng sterilizálására, a sugárzás sterilizálására és a nagynyomású sterilizálásra. A legszélesebb körben alkalmazott hő még mindig hősterilizálás. A szokásos sterilezési módszerek közé tartozik az intermittáló statikus nagynyomású sterilizálás, szakaszos álló atmoszferikus sterilizálás és folyamatos atmoszferikus sterilizálás.

◆ Hűtés: Ha a kis dobozok pasztörizáltak, normál nyomással közvetlenül lehűthetők. Ha azonban 102 mm-nél nagyobb átmérőjű palackokat 116 ° C-on vagy ennél magasabb hőmérsékleten sterilizálnak, és a 102 mm-nél kisebb átmérőjű palackokat 121 ° C-on vagy ennél magasabb hőmérsékleten sterilizálják, hátsó hűtéssel kell hűteni.